Bijbelcursus

Kerngroep

De mensen die deelnemen aan de kerngroep komen samen bij iemand aan huis. Voor iedereen die kennis wil maken met het christelijk geloof of zich wil verdiepen. Daarnaast is gezelligheid en omzien naar elkaar een belangrijk onderdeel van de groepjes. Neem gerust contact op om vrijblijvend eens langs te komen. Er zijn groepen overdag en in de avond.

Wegwijs in de Bijbel

De Bijbel, het meest verkochte boek aller tijden, wil een wegwijzer zijn in een wereld vol vragen. In de Bijbel gaat het over vragen over God, zoals: ‘Wie is God?’ en ‘Kunnen wij Hem leren kennen?’ In de Bijbel gaat het ook om de vragen van deze tijd, zoals: ‘Wat is onze kijk op de samenleving?’ en ‘Hoe gaan we om met de verschillen in culturen?’

De Bijbel geeft een boodschap van hoop en toekomst voor mensen die zich zorgen maken, teleurgesteld zijn of pijn ervaren. Miljoenen mensen zijn inmiddels gegrepen door de aantrekkingskracht van dit bijzondere Boek. Misschien heb je een mening over de Bijbel, maar heb je hem nog nooit gelezen. Dan biedt de cursus ‘Wegwijs in de Bijbel’ jou nu een prachtige kans!

De cursus Wegwijs in de Bijbel helpt jou om praktisch de Bijbel te leren lezen. Je leert de hoofdlijn van de Bijbel begrijpen en tekstgedeelten gemakkelijk op te zoeken. Tevens behandelt de cursus alle christelijke feestdagen en komen belangrijke elementen van het christelijke geloof aan de orde.
De cursus bestaat uit 30 lessen. Interesse graag aangeven via het contact formulier. We maken graag vrijblijvend kennis met elkaar.

De eerste cursussen in Poort zijn gevolgd door al meer dan 40 deelnemers met zeer diverse achtergronden. Gelovig, niet gelovig en anders gelovig.

Arabisch / islamitische achtergrond

Er is ook een groep die zich bezig houdt met de profeten gezien vanuit de Bijbel. Dit is met name een leuke groep voor mensen met een islamitische achtergrond. Gezelligheid, zorgen voor elkaar en samen eten, zijn natuurlijk naast de studie en gesprekken onderdelen van het groep zijn.

Alle groepen komen samen bij iemand aan huis of in Het Poorthuis.

Contact

Interesse in de Wegwijs in de Bijbel cursus of de Al Massira reis langs de Bijbelse profeten of een kleine groep mail johan@dewegwijzer-almere.nl

bijbelcursus

6 reacties op Bijbelcursus

 1. Aram N. schreef:

  Beste Mensen
  Ik ben opzoek naar een Bijbelstudie of cursus op locatie om meer over het christelijk geloof te leren. Ik heb islamitische achtergrond, Dus moslim. Graag ontvang ik wat meer informatie over tijd, dag en locatie.

  Groeten,
  Aram

 2. Sara schreef:

  Beste,
  Ik ben opzoek naar een bijbelstudie of cursus om meer over het geloof te leren. Graag ontvang ik wat meer informatie over tijd, dag en locatie.

  Mvg Sara

 3. Cindy schreef:

  Goeiemorgen,
  Ik ben geïnteresseerd in het geloof en zal graag meer van willen weten. Ik zal graag aan een bijbel cursus mee willen doen. Maar is het mogelijk in deze corona tijd? En zo ja hoe duur is zo een curcus en hoe lang duurt. het?

 4. Juliana Ogunsemi schreef:

  Bijbelcursus volgen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *